Skip to content

MARS MEMORIAL LA TG. NEAMT

09/11/2009

Urmasii plaiesilor nemteni au omagiat eroii vanatori de munte. La initiativa filialei Neamt a Partidului “Pentru Patrie”, delegati din organizatiile Bucuresti, Bacau, Suceava si Targu Neamt, au participat in ziua de 3 Noiembrie 2009 la comemorarea eroilor neamului cazuti in lupta pentru apararea tarii in cele doua razboaie mondiale.

Evenimentul se desfasoara anual, de Ziua Vanatorilor de Munte, in cadrul unor festivitati la nivelul orasului Targu Neamt. Semnificatia monumentul-mausoleu al vanatorilor de munte de la Targu Neamt, consta in faptul ca, aici, in iarna anului 1916 si primavara anului 1917, pe povarnisurile Culmii Plesului, s-au instruit primii vanatori de munte, multi dintre ostasii acestui batalion fiind localnici. În zorii zilei de 27 iunie 1917, primul batalion de vânãtori de munte sub comanda maiorului Virgil Bãdulescu a intrat în luptã, surprinzând si îngrozind dusmanul cu victoriile sale. De asemenea, mausoleul este “inchinat eroilor care au infruntat urgia focului dusman si au inscris pagini de glorie si jertfe in istoria Razboiului de reintregire a Neamului”.

In memoria lor, reprezentantii celor patru filiale ale Partidului “Pentru Patrie” au strabatut in mars orasul, purtand drapele tricolore, continuand apoi cu o ascensiune pe Culmea Plesului, pana la locul in care este amplasat monumentul.

Dupa slujba de pomenire in memoria eroilor, camarazii au dat onorul, au cantat imnul de stat,ceremonia incheindu-se cu depunerea unei coroane la baza monumentului, in cadrul ceremoniei oficiale organizate de autoritatile locale ale orasului.

Pe langa numarul mare de militanti, delegatia PPP a atras atentia si simpatia publicului din Targu Neamt, prin tineretea membrilor sai si prin tinuta deosebita a acestora, caracterizata prin ordine si disciplina. Tinerii militanti PPP au tinut sa transmita astfel, locuitorilor din Targul Neamt, mesajul necesitatii introducerii unui spirit nou, al moralei si al suflului patriotic in viata politica romaneasca, compromisa prin decadenta clasei politice consacrate.

Clik aici pentru video!

Reclame
2 comentarii leave one →
  1. marius permalink
    20/01/2010 2:23 PM

    Parca ati fi Noua Dreapta. Felicitari oricum!

    • 14/07/2010 7:28 PM

      nu cred ca semanam cu Noua Dreapta. au fost doar nationalisti. purtatul de tricolor nu este un brand marca ND

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: